Afbeelding van een tennisveld - TC De Lusthoven

Competities
Interclub

Interclub

 Beste TCL leden

 Ook in 2023 zullen jullie de kans krijgen om onze club te vertegenwoordigen in de interclubcompetitie, georganiseerd door Tennis Vlaanderen. Interclub is een teamcompetitie waarbij je met 4 tot 8 spelers enkel- en/of dubbelwedstrijden speelt tegen andere clubs uit de provincie Antwerpen, gevolgd door een mogelijke eindronde. 

 De interclubcompetitie wordt gespeeld op zaterdag of zondag voor de volwassenreeksen en op woensdagnamiddag of zaterdagvoormiddag voor de jeugdreeksen. De eerste ontmoeting zal plaatsvinden op 19, 22 of 23 april 2023. Afhankelijk van je categorie start je ontmoeting telkens in de voormiddag (10u) of namiddag (14u). De poulemomenten van de competitie lopen over +/- 5 weken. 

 Voor een overzicht van alle categorieën verwijzen wij u graag door naar het 'Tennis interclub reglement 2023' in bijlage, pagina 2 en 3. Voor elke categorie dient er te worden voldaan aan de minimum en maximum punten, door de enkelklassementen  van de 4 spelers op te tellen. Zorg dat je een ploeg kan samenstellen, waarbij voor elke ontmoeting het minimum punten van je reeks gehaald kan worden. Als club verplichten wij jullie om minstens 2 vaste reservespelers op te geven, die geen vaste speler zijn bij een andere ploeg. 

 Elke ploeg bestaat dus uit minstens 4 vaste spelers en minstens 2 reservespelers. De ploeg wordt geleid door een interclubkapitein, die verantwoordelijk is voor het correct opstellen van zijn/haar ploeg. 

Het lidgeld van elke speler van je ploeg dient betaald te zijn vóór 20.01.2023.

Hoe schrijf ik mijn ploeg in? 

Mail het overzicht van je vaste en reservespelers door aan Glenn Van Herck. 

Volgende gegevens zijn nodig: 

  • minstens 4 vaste spelers 
  • minstens 2 reserve spelers
  • leeftijd en klassement van elke opgegeven speler 
  • ploegkapitein met mailadres en telefoonnummer

Indien de Raad van Bestuur akkoord gaat met uw doorgegeven ploegensamenstelling, zal uw ploeg worden ingeschreven. 

Geef uw ploeg door voor 16 jan 2023! 

 Ben je geïnteresseerd, maar heb je niet meteen een ploeg om mee te spelen? 

Contacteer dan Glenn Van Herck, Chris Verheyen of iemand van het bestuur en wij zullen proberen om iedereen de kans te geven interclub te spelen.

 Wat met ploegsamenstelling jeugdinterclub? 

Chris Verheyen zal vanuit Tennisschool De Lusthoven, in samenspraak met de ouders, de ploegen samenstellen. De spelers en ouders zullen door Chris via een aparte communicatie gecontacteerd worden. 

 Wat is er nieuw? 

Tennis Vlaanderen verplicht de clubs dit jaar niet meer om eten aan te bieden na elke gespeelde ontmoeting. Bijgevolg heeft onze club beslist om geen gratis eten meer aan te bieden. In overleg met Dirk en Kristien werd besproken om een goedkoper menu aan te bieden voor de spelers die op het wedstrijdblad staan. De club zal het eerste drankrondje aan tafel voorzien. Meer info hierover zal volgen.

 Zit je toch nog met vragen? 

Contacteer Glenn Van Herck 

 glenn@tcdelusthoven.be

+32 498 80 34 55.