Afbeelding van een tennisveld - TC De Lusthoven

Laddercompetitie

Wat?

Een laddercompetitie is een spel van uitdagen en uitgedaagd worden. Conform reglementen Tennis Vlaanderen.

De plaatsing van spelers in de start zal bij loting gebeuren. Als zich tijdens de competitie nieuwe leden aanmelden dan worden ook die onder aan de ladder toegevoegd.

Het ladderspel wordt gespeeld volgens onderstaand reglement:

 1. Iemand kan uitsluitend persoonlijk (dus geen mail, geen andere digitale vorm en geen voicemail of antwoordapparaat) uitgedaagd worden door een deelnemer.
 2. De uitdaging wordt genoteerd op het blad “Geplande wedstrijden” dat ligt op de wedstrijdtafel. Hierop wordt tevens de datum van de te spelen wedstrijd genoteerd.
 3. Wint de uitdager dan wordt van plaats gewisseld. Bij verlies verandert er niets.
 4. Je mag max 3 plaatsen naar voor om iemand uit te dagen.
 5. Je mag niet twee keer achter elkaar tegen dezelfde persoon spelen.
 6. Je mag een uitdaging niet weigeren, tenzij je al een afspraak hebt. Je hebt pas een afspraak als er een wedstrijd genoteerd staat op het blad “Geplande wedstrijden”. Indien er toch wordt geweigerd dan wordt de uitgedaagde geacht de wedstrijd te hebben verloren en wordt er van plek gewisseld. De ladderverantwoordelijke - Bart Laurijsen- moet hiervan in kennis gesteld worden.
 7. Als je uitgedaagd wordt dient de wedstrijd binnen 2 weken gespeeld te worden. Indien dit (behoudens vakantie en ziekte) niet gebeurt of wanneer de uitgedaagde zich niet aan de afspraak houdt dan heeft de uitdager gewonnen en wordt van plaats gewisseld. De wedstrijdleiding moet hiervan in kennis gesteld worden.
 8. Een wedstrijd wordt bij voorkeur gespeeld op vrijdag of op zaterdag avond gespeeld. Zodoende  moet je hiervoor niet extra reserveren.  ( uren clubavond )
 9. Door de week moet je zelf reserveren.
 10. De jeugdreeksen worden voor 19.00 uur gespeeld.
 11. Er wordt 1 uur gespeeld, hetzelfde systeem als de wintercompetitie.
 12. Interclub en kvt ontmoetingen hebben uiteraard steeds voorrang op de ladder competitie.
 13. Er zal een doos met wedstrijdformulieren staan. Op het wedstrijdformulier dienen de namen van de spelers, de speeldatum en de uitslagen van de gespeelde partijen genoteerd te worden. Het wedstrijdformulier wordt door beide spelers geparafeerd.
 14. Er dient van elke gespeelde wedstrijd een wedstrijdformulier te worden ingevuld (ook de datum). Ook al vind er geen wijziging in de stand plaats.
 15. Op een bepaalde plaats zal een doos staan waarin de wedstrijdformulieren van de gespeelde wedstrijden kunnen worden gelegd.
 16. De bovenste vier zullen eind september volgens loting tegen elkaar spelen. De winnaars spelen aansluitend de finale. De winnaar hiervan is de ladderkampioen van het speeljaar en krijgt de wisselbeker. De verliezers spelen op deze dag om de 3e en 4e plaats. De eerste 3 van de laddercompetitie krijgen ook een persoonlijke prijs. Tevens zal er een extra prijs uitgereikt worden voor de speler die de meeste wedstrijden heeft gespeeld. De bovenste drie zijn van deze extra prijs uitgesloten.
 17. Heb je geen wedstrijd gespeeld gedurende 3 weken dan zak je automatisch 2 plaatsen.

Wanneer

START: Samen met het zomerseizoen 2022
EINDE: 18 september 2022

Datum finales nog te bepalen.

Reeksen

Voor de volwassen:

 • Enkel dames
 • Enkel heren
 • Dubbel dames 20ptn
 • Dubbel dames +20ptn
 • Dubbel heren 20ptn
 • Dubbel heren +20ptn
 • Dubbel gemengd 20ptn
 • Dubbel gemengd +20ptn

Voor de jeugd:

 • Geen jeugdreeksen

Inschrijven

Inschrijven kan via mail naar Bart Laurijssen met de volgende gegevens:

 • Voornaam + familienaam
 • Telefoonnummer
 • Welke reeks

Inschrijven kan je een heel jaar door, je begint altijd onderaan de ladder.

E-mail Bart Laurijssen: blaurijssen@gmail.com